Straat

Poezie is overal, de poezie ligt op straat en voor het opgrijpen voor wie goed oplet en niet aan het kleine voorbijgaat of overal overheen stopt en af en toe eens stil wil staan bij wat er gebeurt in zijn omgeving.

Als je goed om je heen kijkt, kan je genoeg vinden voor de aanzet tot een gedicht, een korte overpeinzing, een verloren gewaande gedachte, een kleine gedroomde scene of een lichte mijmering. Hier is een kleine verzameling van wat ik de afgelopen week allemaal op straat aantrof.

Een meisje vraagt aan haar moeder met een enorme omweg via een restaurant waar je zomaar op een dag binnen kan stappen en waar je dan op de kaart kan kijken, wat toch in hemelsnaam een waterkonijn is. 

Een schitterende oude afgedankte kroonluchter die bij het grof vuil is gezet, en waarvan je je af kunt vragen hoeveel feestjes die kleur heeft gegeven, luister heeft bijgezet en bij hoeveel feestjes dat nog zal doen.

De kleine speeldoosjes met bekende melodietjes voor de speelgoedwinkel buiten, waar je aan kan draaien om de liedjes te raden.

Een advertentie in de supermarkt waarin wordt aangeboden een antieke Victoriaanse kaptafel, met een geheim laatje.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: