Stuntman

Misschien ligt de sleutel ergens in zijn verleden als KGB agent in Dresden, Oost-Duitsland ten tijde van de almachtige Sowjet Unie, hoogtepunt koude oorlog. Toen Moskou de teugels liet vieren en de zaak implodeerde, voelde agent Vladimir Vladimirovitsj zich diep verraden en in de steek gelaten door zijn moederland.

Hoe dat gaat in de wereld van geheim agenten en geheime diensten is nog altijd goed voelbaar in de voormalige Stasi gevangenis in Hohenschönhausen in Berlijn, in het voormalige Oost-Duitsland van KGB agent Poetin.

Daar staan de wachttorens nog steeds overeind. De gevangenis is direct na de oorlog door de Russen gebouwd als kamp voor politieke gevangenen, Gulag stijl. Met een station erbij om de echt zware gevallen rechtstreeks naar Rusland te transporteren.

Pal tegenover de gevangenis staan de rijen pittoreske officierswoningen die er eerder uitzien als vakantiehuisjes. De beulen kijken letterlijk uit op hun slachtoffers. Het is een macaber beeld uit een sinistere wereld. Een wereld waarin iemand als Poetin zich als een vis in het water voelde.

Zolang niemand het ware verhaal over Poetin boven water weet te halen, en hij zelf zijn ware gezicht niet laat zien, wordt de mythe rond zijn persoon bijna tot dezelfde onmetelijke proporties opgeblazen als ooit vadertje Stalin.

Poetin kan in het Kremlin blijven tot 2024 als hij dat wil en daarmee als Tsaar van Rusland langer aan de macht zijn dan Stalin. Het kan niet lang meer duren of er zijn straks meer sterke verhalen en anekdotes over Poetin in omloop dan over zijn grote voorbeeld.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: