Mysterie

De onverzettelijke boer uit Showroom van de NRCV die jarenlang leefde als een kluizenaar zonder radio en televisie deed dat in elk geval niet. ‘En dat geleufde gij?’ Gekkie henkie, zeker. Neem je moeder in de maling. Maak dat de kat wijs. Loop naar de maan met je malle praatjes!

Welk mysterie neemt Neil mee zijn graf in?

De maan heeft ons op aarde een beetje dichter bij elkaar gebracht. Al zou de maanlanding slechts een produkt van onze verbeelding zijn geweest, het heeft wel voor een ommekeer in ons denken gezorgd. Sindsdien zien we onze planeet als een kleine, blauwe breekbare stuiterbal in de oneindige grote zwarte lege ruimte, het begin van de milieubeweging op aarde en het ontstaan van het begrip duurzaamheid.

Kijk, dit is de aarde, en we hebben er maar eentje van, laten we er in godsnaam zuinig op zijn. Een betere spin-off is nauwelijks denkbaar. Onze planeet werd weer gezien als Moeder Aarde. One giant leap indeed.

Onheilsprofeten spreken de laatste tijd niet alleen over ecologische voetafdrukken maar ook van ‘eenheden aarde’ die wij elk jaar opnieuw teveel verbruiken met z’n allen. En dat kan in dit tempo natuurlijk niet doorgaan. Soms ben je haast geneigd te denken; en wanneer is de aarde op? En als het zover is, gaan we dan alsnog met z’n allen naar de maan, Neil achterna?

Voorlopig gaat er helemaal niemand naar de maan, of het moet misschien een verdwaalde Chinees zijn.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

%d bloggers like this: